Ankara'da Doğu Guta Eylemi

Ankara'da Doğu Guta Eylemi

Suriyeliler tarafından yapılan eylemde marşlar ve sloganlar ile Doğu Guta halkına destek verildi.

HAKSÖZ-HABER

Ankara Ulus'ta, yıllardır muhasara altında bulunan Doğu Gutalı Müslümanlar için bir eylem yapıldı.

Suriyeli muhacirler tarafından düzenlenen eylemde Doğu Guta için yardım çağrısı yapılırken, muhacir müzisyenlerden oluşan ufak bir grup Arapça ve Türkçe marşlar seslendirdi.

Eylemde ayrıca Haksöz Dergisi yazarı Hamza Türkmen de kısa bir konuşma yaptı.

Türkmen konuşmasında Suriye Devrimi'nin 7. yılında tüm zorluklara ve fitnelere rağmen direnişi devam ettirenlere selamlarını sundu.

"Türkiye'de kalbini ve zihnini Batılı paradigmaya ve cahiliyeye satan Avupacı, Amerikancı, Rusyacı ve ayrıca münafık İrancı kişiler 'Suriye'de bir diktatörlük vardı ama isyan ettiniz de ne oldu' diyorlar. Yani, 'Yezide, tağuta, zalime itaat etseydiniz ya' diyorlar." diye konuşan Türkmen, Arap Baharı'nın rüzgârını arkasına alan onurlu Suriyelilerin  adaleti, özgürlüğü seçtiğini ve 'LA' ve 'Lailahe illallah' dediğini hatırlattı.

Türkmen Suriyeli Müslümanların zillet içinde yaşamaktansa direnişi seçtiğini ve 'ya özgürlük ya şehadet' dediklerini belirtti.

"Bugün Suriye direnişi en yoğun olarak Doğu Guta'da şaşıyor. 17 Aralık 2017 Astana çatışmasızlık anlaşmasına rağmen tutsak kalan 400 bin Doğu Gutalı Müslüman, o günden bugüne hergün Sosyalist Baas Rejimi ve işbirlikçisi münafık İran ve bir miktar da Rusya tarafından bombalanıyor." ifadelerini kullanan Türkmen, okulların, hastanelerin, camilerin, pazar yerlerinin yani sivillerin hergün bombalandığını ama insanlığın vicdanının kilitli olduğunu söyledi

Türkmen, "Gazze ne ise bugün Doğu Guta'da odur. Birisini siyonist rejim ve münafık-diktatör Sisi kuşatmış, diğerini sosyalist temelli Baas-Esed diltatörlüğü ve münafık-zalim İran paramiliter güçleri." derken, Gutalıların sadece Rablerinden yardım bekleyip dua ettiklerinin altını çizdi.

Eylemde "Sessizliğin Guta'yı Boğmasın!", "Doğu Guta'ya Ses Ver!", "Teşekkürler Türkiye!", "Yardımlarından Dolayı Türkiye Halkına Teşekkür Ediyoruz!" ve "Kardeşine Sahip Çık!" yazılı pankart ve dövizler açıldı.

0b857207-e8cc-4b21-bec2-452bc0e98ca7.jpg

844b17eb-2961-4465-9a5d-18338f322a07.jpg

img_7602.jpg

img_7612.jpg

img_7617.jpg

img_7618.jpg

img_7619.jpg

img_7622.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler