Ankara’da İsrail Zulmü Tel’in Edildi

Ankara’da İsrail Zulmü Tel’in Edildi

Ankara Hacı Bayram Camiinde Cuma namazı çıkışında Ramazan ayı başından beri Gazze'ye acımasızca saldıran Siyonist işgalciler protesto edildi.

Özgür-Der Ankara Şubesi tarafından yapılan çağrıyla bir araya gelen ve aralarında Ankara AGD, İHH, Kardelen Derneği’nin de bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşu Cuma namazı çıkışında Hacı Bayram Camiinde toplanarak Gazzeli direnişçileri selamlarken katil Siyonistleri protesto ettiler.

Kaan Uzunoğlu’nun sunumunu yaptığı eylemde "Allah-u Ekber! Sabır Zafer" yazılı pankart açılırken "Taş Al ve At Kafiri Bulur!", "Siyonizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!", “Gazze Siyonizm’e Mezar Olacak”, “Sıkılı Bir Yumruktur Gazze’de Direniş” yazılı dövizler taşındı. Eylemde atılan sloganlarla Siyonist zulüm lanetlendi.

Özgür-Der Şube Başkanı Abdurrahman Çeliker’in de kısa bir konuşma yaptığı basın açıklamasını Özgür-Der Ankara Şubesinden Doğan Avşar okudu.

Çeliker yaptığı konuşmada; Siyonist katiller çetesinin yıldır sürdürdüğü abluka ve katliamlarına karşı Allah’a ve kitabına sığınarak onurla ve inatla direnen Gazzeli Müslümanların mücadelelerinin bizlere örnek olması gerektiğini söyleyerek, bu direniş karşısında Siyonistlerin bir gün mutlaka büyük bir hezimet yaşayarak Filistin topraklarından ve tüm Ortadoğu’dan defolup gideceklerini belirtti. Filistin direnişinin tüm dünya Müslümanlarına örnek olduğuna değinen Çeliker konuşmasını; “Siyonist katillerin katliamları karşısında susanlar bu katliamlara ancak ortak olurlar. Bir tane hayvanın öldürülmesi karşısında, üç beş tane ağacın kesilmesi karşısında yeri göğü ayağa kaldıranlar, günlerce canlı yayın yapan uluslar arası kuruluşlar, medya şimdi yaşanan katliamlar karşısında neredeler? Bunların hepsi ikiyüzlü bebek katilleridirler. İdrak ettiğimiz bu mübarek günlerde bir Müslüman olarak yapmamız gereken şey televizyon ekranlarına yansıyan yanmış bebek cesetleri karşısında ağlamak değil kıldığımız namazın, tuttuğumuz orucun idrakiyle Gazze’de ve işgal ve katliam yaşayan bütün coğrafyalardaki direnişlere her fırsatta destek vermektir.” sözleriyle sona erdirdi.

Çeliker’in konuşmasının ardından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Doğan Avşar; Yapılan bu katliamın, Siyonistlerin mazlum Filistin halkına yönelik ilk saldırısı olmadığını, şehir dahi denemeyecek kadar küçük bir alana bir buçuk milyon insanın mahkum edildiği Gazze şeridinin, Siyonistlerce havadan, karadan ve denizden kuşatma altında olduğunu, bu haliyle dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürüldüğünü belirtti.

Müminler Ancak Kardeştirler

Avşar konuşmasında, Filistin’in uğradığı zulme karşı kınama bildirilerinden başka bir şey yapmayan BM gibi uluslar arası kuruluşlar, üç maymunu oynamaya devam etmekteler. Irak’ta diktatör Maliki yönetiminin yaptığı katliamları desteklemek için askeri yardımda bulunan ABD ve Batılı devletler, Siyonist çetenin yaptığı katliamları meşru müdafa olarak görmektedirler diyerek zulme karşı Filistinli kardeşlerimizin sesi soluğu olmak vazifesi uluslararası topluma terk edilmemeli ve “Müslümanlar ancak kardeştirler” ayeti gereğince tüm ümmetçe üstlenilmelidir. sözleriyle Ümmet dayanışmasının önemine değindi.

Basın açıklaması sırasında “Gazze, Siyoniste Mezar Olacak” “Yaşasın İslami Direnişimiz”, “Tevhid, Tekbir” sloganları atıldı.

“Onlar yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini bileceklerdir.”

Avşar basın açıklamasını; “Mısır’da darbecilerin, Suriye’de Şebbihaların, Filistin’de Siyonistlerin cürümlerine karşı tek vücut olmak ümmet bilincinin bir gereğidir. İşte bugün de bu bilinçle bir araya gelmiş olup Allah’tan katledilen kardeşlerimizin şehadetlerini kabul buyurmasını diliyor, zalimleri lanetliyor ve mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve olacağımızı, onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz.  “Onlar yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini bileceklerdir.” sözleriyle sona erdirdi.

Haber-Foto: Yusuf Dursun

 

45-132.jpg

 

45-137.jpg

 

45-175.jpg

 

45-187.jpg

45-214.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler