Sakarya: İdam Sehpaları Müslümanları Yıldıramaz

Sakarya: İdam Sehpaları Müslümanları Yıldıramaz

Mısır Cuntası tarafından İhvan üye ve yöneticileri hakkında verilen idam kararları Adapazarı AKM önünde protesto edildi.

Özgür-Der’in çağrısı ile İHH Eğitim-Bir-Sen ve Gönüleli Derneğinin destek verdiği basın açıklamasını Sakarya Özgür Düşünce Topluluğundan Yahya Öztürk okudu. "Mısır Halkının Kıyamına Bin Selam" ve "Zulüm ve İşbirlikçiliğe karşı Tevhid Adalet ve Özgürlük" pankartlarının açıldığı eylemde “Darbeciler Yenilecek İslami Direniş Kazanacak” “Defol Sisi, Seninleyiz Mursi” “Üzülme Gevşeme Allah Bizimle” “Zulüm Biter, Sabır Savaş Zafer” “Sakarya’dan İhvana Direnişe Bin Selam” sloganları atıldı. Basın açıklamasının tam metni aşağıdadır.

Mısır'da Müslüman Kardeşlerin yargılandığı ülke tarihinin en büyük davasında iki celsede 529 kişiye idam cezası verilmesini protesto etmek için buradayız. Utanç verici idam kararlarına karşı Müslüman Kardeşlerin yanında olduğumuzu ilan etmek için buradayız. Rabia direnişini sahiplendiğimizi ve darbeye karşı direnen Mısır halkını yalnız bırakmadığımızı belirtmek için buradayız.

ABD’nin, AB’nin, uluslararası insan hakları kuruluşlarının halkı müslüman yönetimi adaletten uzak İslam ülkelerinin Mısır’da yaşananlara kayıtsız kaldıklarını hatırlatmak için buradayız.3 Temmuz darbesine darbe diyemeyenler elbette bugün de sessiz kalacaklar ve şeytanın sözcülüğüne soyunacaklar. Askeri vesayeti azgın sermayesi işbirlikçi dindar kisveli Hoca efendileri ile tüm darbeciler birlik olup İhvan’ı ve Müslümanları yok etmeye çalışıyorlar. Binlerce müslümanın kanını döktüler. Rabia intifadasının sembolü Esma’yı da acımasızca katlettiler.

Şimdi de halen tutuklu olan 529 İhvan yönetici ve üyeleri hakkında bir tiyatro oynuyorlar ve hepsi hakkında idam kararı veriyorlar. Bunlar bizlere hiçte yabancı değil aslında. Biz bu zihniyeti “sanığın idamına delillerin bilahare toplanmasına” kararları ile bilinen İstiklal Mahkemelerinden tanıyoruz. Biz bu zihniyeti on yılda bir yapılan darbelerden tanıyoruz. Biz bu zihniyeti idam edebilmek için çocukların yaşlarını büyütenlerden biliyoruz. Biz bu zihniyeti 28 Şubat’ın yürütülen tanklarından biliyoruz. İhvanı Müslimini yani Müslüman Kardeşleri “terör örgütü” ilan etmek isteyen zihniyet bilsin ki ümmet yeniden diriliyor, ümmet dayanışması yeni baştan yazılıyor müslümanlar yeniden ve yeniden iman ediyor. Peki; 529 idam kararı Mısır’daki direniş ateşini söndürebildi mi? Bu idam kararlarını duyan müslümanlar evlerine mi kapandılar? Siz evinize mi kapandınız biz evimize mi kapandık. Elbette hayır!

Tam tersine idam karalarından sonra birçok şehirde barışçıl gösteriler devam etti. Türkiye’de de dün İstanbul’da ve Sivas’ta bugün ise burada ve Diyarbakır’da müslümanlar İhvan’a ve Müslümanlara sahip çıktıklarını haykırdılar. Bizler Sakarya’lı müslümanlar olarak İhvan üye ve yöneticilerine verilen idam kararlarını kınıyoruz ve Uluslararası insan hakları kuruluşlarını harekete geçmeye İslam Birliği Teşkilatını, Arap Birliğini harekete geçmeye çağırıyoruz

 

sakarya_eylem_-(1).jpg

 

sakarya_eylem_-(2).jpg

 

sakarya_eylem_-(3).jpg

 

sakarya_eylem_-(4).jpg

sakarya_eylem_-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler