Sakarya Kent Meydanı'nda Mısır Eylemi

Sakarya Kent Meydanı'nda Mısır Eylemi

Sakarya Kent Meydanı'nda Mısır direnişine destek eylemi yapıldı.

İHH, Özgür-Der, Gönüleli, Derneği ve Eğitim Bir-Sen’in çağrıları ile Sakarya Kent Meydanında yüzlerce Müslüman bir araya geldiği bir program düzenlendi.

Sunuculuğunu Ahmet Dizdar’ın yaptığı programda Mısır’lı El Mecdi’nin Fetih Suresini okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İHH Sakarya Sorumlusu Ruhi Ademoğlu’nun yaptığı selamlama konuşması ile devam eden programa Milletvekili A.Sefer Üstün ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’da katıldı.

Programda daha sonra hep birlikte Yatsı namazı ikame edildi. Yatsı namazının sonunda kılınan vitir namazındaki kunut duası esnasında Kent Meydanındaki Müslümanların sesleri adeta Adeviye Meydanı gibi Rablerine yakarışlara dönüşen nidalara dönüştü.

Mısır’da darbe sürecini başından beri Adeviye meydanında takip eden Mısır’lı bir gazeteci ile yapılan röportajın ardından yapılan duadan sonra 17 Ağustos 2013 Cumartesi akşamı saat 21:00 de tekrar buluşma anonsu yapıldıktan sonra program sona erdi.

Programın sonunda Cumartesi akşamı yapılacak eylemde de yine ezgiler söyleneceği dualar yapılacağı Yatsı namazının da yine meydanda hep birlikte kılınacağı ve Haksöz Dergisi Yazarı Hamza Türkmen’in da konuşmacı olarak Kent Meydanında olacağı bildirildi.   

sakarya_misir_eylem.jpg

sakarya_misir_eylem-(2).jpg

sakarya_misir_eylem-(3).jpg

sakarya_misir_eylem-(4).jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler