Sakarya Suriye’deki Zulme “Fransız“ Kalmadı

Sakarya Suriye’deki Zulme “Fransız“ Kalmadı

Sakarya Özgür-Der Şubesi tarafından Adapazarı AKM önünde gerçekleştirilen Suriye Halkına Destek Baas Rejimini Protesto Basın açıklaması yapıldı.

Sakarya Özgür-Der Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer SEVİM tarafından okunan basın açıklamasının başlığında "Suriye'ye Fransız kalmayalım" denerek Hükümete de tavır alması için çağrı yapıldı.

"Suriye'li Kardeşlerimizin Yanındayız" Suriye'de Katliama Hayır!" yazılı pankartın açıldığı eylemde "Suriye'de Katliama Hayır!", "Suriyeli Kardeşlerimizin Yanındayız!", "Suriye'de Diktatörlüğe Son!", "Suriyeli Kardeşlerimizin Direnişine Bin Selam!" gibi dövizlerle Suriye Rejimi protesto edilirken topluluk "Suriye Halkı Yalnız Değildir!", "Diktatörler Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!", "Uyan, Diren, Özgürleş!", "İntifada Ateşi Tağutları Yakacak!", "Mazlumlar Tutsak, Ateş Altında; Yaşasın Küresel İntifada!"gibi sloganlar attı.

Sakarya halkının da destek verdiği eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Basın Açıklamasının Tam Metni :

SURİYE'YE "FRANSIZ" KALMAYALIM

Şu anda İslam dünyasında ki en çaresiz halklardan birisi olan mazlum Suriye halkının yanında olduğumuzun şahitliğini göstermek için bu akşam burada toplandık. Bu akşam biz Suriyeli Müslümanların ve Suriye halkının uğradığı zulmü ve katliamı kınamak için buradayız. Bu akşam biz Baas diktatörlüğünün Deraa halkının üzerine sürdüğü tankların karşısında olduğumuzu bildirmek için buradayız. Biz babasından mirasla katliamları iyi bilen Beşar Esed'i halkın hak ve taleplerini görmezden gelmemesi için uyarmak için buradayız. Zulme ve zalimlere karşı olduğumuzu haykırmak için buradayız. Biz bu akşam kanları toprağa düşen Enes Muhammed için Samir Münir için ve daha isimlerini bilmediğimiz yüzlerce şehidin kanlarının hesabını sormak için buradayız.

Suriye'de 1963 darbesi ile iktidarı eline geçiren Baas Rejiminin 48 yıldır halka yapmadığı zulüm kalmadı. Ve Suriye halkı 1963'den bu yana ilk defa hak ve özgürlüklerini kazanmak için ayaklanmış durumda. Müslüman liderlerin başı çektiği hak ve özgürlük mücadelesinde Beşar Esed Rejimi orantısız güç kullanıyor. Uzun namlulu silahlarla, tanklarla tam teçhizatlı askerlerle kendisine tehdit olarak gördüğü şehirlere giriyor. Yakıyor yıkıyor masum insanları çoluk çocuk demeden öldürüyor. Yıllardır İsrail'e karşı Filistin tarafındaymış rolü oynayan Baas diktatörlüğünün katliamları İsrail'inkileri aratmıyor. Beşar Esed sokaklardaki " Birruh bidem neftike ya Suriye ya Huriye" Yani canım kanım sana feda olsun Suriye. Hürriyet" ve "Yallah ya Şaab (Haydi Ey Halk)" sloganlarını duydukça şiddetin dozu artırıyor. Suriye'ye adeta haftalardır şehit yağıyor. İnsanlar acılarını yüreklerine gömerek her hafta onlarca şehidi defnediyorlar. Olaylarda şimdiye kadar öldürülen insan sayısı 850'yi aşmış durumda. Sadece İzraa şehrinde aralarında üç çocuğun da bulunduğu otuz müslüman şehit edildi. Son bir haftada Şam'da 22 Humus'da 20 ve şehit şehir Hama'da da 8 kişi şehit oldu. Geçen Cuma günlü eylemde daha önce şehit düşen arkadaşları için onlarca genç kefen giyerek eyleme katıldı. Bu katliamların birçoğunu Baas rejiminin en büyük destekçisi ve Suriye'deki sufli işlerin işleticisi olan Şebbihalar denen silahlı gruplar yapıyor.

Suriye'de ok çoktan yaydan çıktı. Halkın direnişi adeta bir okula dönmüş durumda. Suriye'li müslümanlar hak ve özgürlükleri için mücadelelerini ilerletiyorlar. Kendi babasını kardeşini komşusunu şehit veren halk, karşılarındaki Beşar Esed'in Baas diktatörlüğü son bulmadıkça veya özgürlüklerine kavuşuncaya kadar direneceklerini haykırıyorlar. Bedeli ne olursa olsun direneceklerini söyleyen Suriye'li genç bir devrimci şunları söylüyor : "Kendimizi ilk defa bu kadar özgür hissediyoruz. Yıllardır sustuk. Bedeli ne olursa olsun özgür olana kadar sokakları terk etmeyeceğiz. Zaten devrim yapmadan sokaklardan çekilirsek bizi ya öldürecekler, ya da hapishanelere tıkacaklar. Artık geri dönüş yok. Esed düşüp bu ülkede bir devrim gerçekleşinceye kadar mücadele edeceğiz."

Evet, gün Suriye halkının yanında olma günüdür. Gün Suriye halkının hak ve taleplerine destek verme günüdür. Gün Baas rejiminin yıkılacağının işaretlerinin aydınlattığı kutlu özgürlük şafaklarına uzanan gündür. Gün diktatörlüklerin yerin dibine geçirileceği gündür. Gün direnişin bedel ödemenin şehadetin günüdür.

Özgür-Der Sakarya Şubesi olarak bizler daha önce Hama'yı 21 gün boyunca bombalayıp kırk bin insanı katleden Baas Rejiminin yaptıkları kadar buna sessiz kalan yanına kalmayacağının bilinmesini istiyoruz.

Mazlum ve Onurlu Suriye halkı direnecek ve diktatörleri dize getirecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler