Antalya'dan Mısır Direnişine Destek

Antalya'dan Mısır Direnişine Destek

Antalya'da Mısır direnişine destek gösterisi yapıldı.

Antalya’da Murat Paşa Camii avlusun da Mısır İle Dayanışma Platformu olarak Direniş Gecesi düzenlendi. Sunumu Özgür-Der üyelerinden Harun Çetinkaya’nın sunduğu program akşam namazı ile başladı.

Programda cami avlusuna kurulan platformdan Mısır’da yaşanan katliamı gösteren sinevizyon gösterileri yayınlandı. Sunum ve gösteriler sık sık Mısır için atılan sloganlar ile devam etti. Gece Mısır için söylenen marş ve ezgiler ile devam etti.

Programa Antalya’ da faaliyet gösteren İHH, ANSED, ÖZGÜR-DER ANTALYA, YERYÜZÜ VAKFI, İLİM YAYMA CEMİYETİ, VAHDET VAKFI  ve ANİMDER temsilcilerinin sırayla yapmış oldukları konuşmalar ile devam edildi.

IHH Antalya adına konuşan Mehmet Yıldırım, dünyanın farklı bölgelerinde Müslümanların zulüm gördüklerini hatırlattı. Adeviyye Meydanındaki gerçekleştirilen katliamda orada olduklarını belirterek, Mısır’daki izlenimlerini paylaştı. Direnen Müslümanların bizlere örnek olduğunu söyledi.

Özgür-Der Antalya Başkanı Gültekin Sincar konuşmasında şu konulara yer verdi: “Meydanları boş bırakmamamız, Mısırlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu onlara göstermemiz gerekiyor. Farklı cemaatlere, hiziplere, partilere bağlı olabiliriz ama bunlar gerektiğinde bizleri birlikte iş yapabilmekten alıkoymamalı.  Cemaat, parti ve STK’larımıza teslim olmayalım. Asla ve asla teslim olmayalım. Birlikte olalım. Birlikte olursak güçlü olacağız. Birlikte olursak Sisi’ler olmayacak. Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde eylemlikler devam ediyor. Bugün Diyarbakır’da binlerce insan toplanıyor ve birlikte hareket ediyorlar. İstanbul’da, Bursa’da, Konya’da, Adeviyye’de ve birçok şehirde insanlar meydanları boş bırakmadılar. Boş bırakmadıkları için zalimler hiçbir zaman rahat uyuyamayacaklardır. Tekbir sesleriyle meydanlarda olacağız.”

“Bizlere terörist dediler.  Bizler karıncayı dahi incitmedik ve asla incitmeyeceğiz. Şu anda kimlerin terörist olduğunu görüyoruz. Neler yapıyorlar görüyoruz. Dünyanın bütün bölgelerinde neler yaptıklarını ve halen nereleri karıştırdıklarını görüyoruz. Eğer birlik olamazsak bizleri de tek tek devirirler. Adeviyye bizlere örnek olmalı. Küskünlükleri, dargınlıkları bir tarafa bırakalım. Birlikte olalım. Sözlerimi son verirken dünyanın bir çok yerine selam yollamak istiyorum: Adeviyye Meydanına selam olsun, Diyarbakır Meydanına selam olsun, İstanbul Saraçhane Meydanına selam olsun, Eminönüne selam olsun, Gazze’ye selam olsun, Çeçenistan’a selam olsun, bütün direnen Müslülamanlara selam olsun.”

Program gece yarısı Ömer Tunç’un yapmış olduğu duaya hep birlikte amin denilmesi ile sona erdi. 19 Ağustos pazartesi akşam namazında da Antalya Murat Paşa Camii avlusunda toplanılacağı hatırlatıldı.

antalya_misir_protesto.jpg

antalya_misir_protesto-(2).jpg

antalya_misir_protesto-(3).jpg

antalya_misir_protesto-(4).jpg

antalya_misir_protesto-(5).jpg

antalya_misir_protesto-(6).jpg

antalya_misir_protesto-(7).jpg

antalya_misir_protesto-(8)-001.jpg

antalya_misir_protesto-(9).jpg

 

antalya_misir_protesto-(10).jpg

antalya_misir_protesto-(11).jpg

antalya_misir_protesto-(12).jpg

antalya_misir_protesto-(13).jpg

antalya_misir_protesto-(14).jpg

 
 

Önceki ve Sonraki Haberler