“Hz. İbrahim ve Tehvid Mücadelesi”

“Hz. İbrahim ve Tehvid Mücadelesi”

Ahmet Yıldız, Antalya Özgür-Der’de "Hz. İbrahim ve Tevhid Mücadelesi" konusunu anlattı.

Antalya Özgür-Der'de bu hafta Ahmet Yıldıztarafından 'Hz İbrahim ve Tevhid Mücadelesi' konusu işlendi.

Yıldız, konuya başlamadan önce kısaca Hz İbrahim dönemi ve dönemin özelliklerine değindikten sonra konuyu ayetler ışığında incelemeye başladı. 

Yıldız, 'Tevhid' kelimesinin sıklıkla söylediğimiz her gün belki onlarca kez telaffuz ettiğimiz ama maalesef mana ve muhtevasını hiç de bilmediğimiz bir kelime olduğunu söyledi. Bu kelimenin bütün peygamberlerin insanlara anlatmaya, izah etmeye ve hakikatini öğretmeye çalıştığı değerli ve kutlu bir kelime olduğunu, La ilahe illallah'ın ise üzerinde en çok konuşulan fakat en az anlaşılan bir kelime olduğunu belirtti.

Yıldız; Hz İbrahim ve Tevhid kelimesinin Kur'an-ı Kerim'de sürekli birlikte zikredildiğini söyledi. Yıldız sunumunun devamında, günümüzün en önemli meselelerinden birinin insanların şirkten arınma süreci olduğunu fakat kimsenin bu konular üzerine eğilmediğini, sürekli abdesti bozan şeyler, namazı bozan şeylerden bahsediliyor, kimsenin imanı bozan şeylerden bahsetmediğini söyledi.
Yıldız, doğru bir Allah inancı insanın aklında zihninde oluşmadığı sürece insanlar hayatlarında hep ikiliklere ve Allah'a ortak koşmaya devam edeceğini söyledi. Yıldız kavramları ve dinimizi ilk kaynaktan okuyup öğrenmemiz gerektiğini yoksa kavramların, öğrendiklerimiz başkalaşmaya uğrayıp tahrif edileceğini söyledi.

Yıldız üç 'Y' kuralı olduğunu insanların bu üç Y'den sadece iki tanesini Allah'a verdiğini fakat bir Y ise Allah'a vermediğini, bu üç Y'den insanlar Allah'ın hakkı olarak Yaratma ve Yaşatmayı ona izafe ettiğini fakat üçüncü Y olan Yönetme hakkının ise kendilerinde olduğu iddiasında bulunduğunu söyledi.
Yıldız, Gerçek ilahın müdahil olmadığı her alanda sahte ilahlar orayı dolduracağını söyleyerek kişiyi Allah'tan ayıran ne varsa o şeyin onun putu olduğunu vurgulayarak, hayattın boşluk kabul etmeyeceği gibi Allah'ta kendi hükümdarlığında kendisinin hükmünün işlemediği hiçbir alanı kabul etmeyeceğini söyledi.

Yıldız sunumunun devamında bir televizyonu düşünmemizi her şeyi tam, uydu bağlantısı var, kabloları takılmış, anteni takılmış fakat düğmeye basınca görüntü gelmiyor diyerek bunun neden olabileceğini sordu. Daha sonra ise anten doğru tarafa bakmaz ise sinyali doğru alamayacağını, sinyali doğru alamayınca ise görüntüyü veremeyeceğini belirterek, insanında böyle olduğunu eğer doğru tarafa yönelmez ve doğru bilgi ile donanmaz isen sakat bir anlayış ile donanır Allah muhafaza hüsrana uğrayanlardan olunabileceğini söyleyerek sunumunu sonlandırdı.

Sunum sonrası soru cevap kısmına geçilerek sorulan sorular ile konu daha geniş ve teferruatlı bir biçimde ele alınarak program sonlandırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler