Mısır'la Dayanışma Gecesi Antalya'da Sürüyor

Mısır'la Dayanışma Gecesi Antalya'da Sürüyor

Antalya’da Mısır ile Dayanışma Platformu’nun düzenlendiği ‘’Kardeşlik Gecesi’’ programının ikinci günü gerçekleşti.

unuculuğunu İlyas Çetinkaya’nın yaptığı program Murat Paşa Camii avlusunda Alpaslan Arslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından okunan ayetlerin mealini okuması ile başladı. Murat Paşa avlusunda buluşan Antalyalı Müslümanlar;  Müslüman kardeşlerinin yanında olduklarını haykırdılar. Sık sık atılan sloganlar ile program devam etti.

Atılan bazı sloganlar şöyleydi:  ‘’Antalya’dan Mısır’a Direnişe Bin Selam’’, ’’Seyyid Kutup El- Benna Selam Olsun İhvana’’, ‘’Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz’’, ‘’ İhvana Selam Direnişe Devam’’, ‘’Zulme Karşı Omuz Omuza’’, ‘’Üzülme Gevşeme Allah Bizimle’’, ‘’Uyan Diren Özgürleş’’, ‘’Direne Direne Kazanacağız’’, ‘’Katil Sisi Seninleyiz Mursi’’

Gecede Mısır ‘da yapılan katliamları gösteren sinevizyon gösterimi yapıldı. Aynı zaman da Seyyid Kutup ile Hasan El-Benna’nın hayatını ve mücadelesini anlatan belgesel gösterimi de yapıldı. Programda Grup Yürüyüş’ten seçilen ezgi ve parçalar sık sık çalınarak hep birlikte buna eşlik edildi.

Düzenlenen gecede birçok yazar, aktivist ve sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri ile telefon bağlantıları gerçekleştirildi. Yapılan bağlantılar ile konuşmacılar meydanda hazır bulunan Müslümanlara hitaben konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşma yapan kişiler; Haksöz Dergisi yazarı Hamza Türkmen, Timetürk sitesi Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Anadolu Platformu Genel Başkanı Ramazan Kayan, Vahdet Vakfı Başkanı Mustafa Çelik, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile konuşma gerçekleştirildi. Yapılan konuşmalarda Mısır ile ilgili konuşmacıların duygu ve düşünceleri alındı.

Gecede Adaleti Savunanlar Derneği Antalya il temsilcisi Hakan Şimşek bir konuşma yaptı. Ardından Alpaslan Arslan Mısır’da şehit düşen Esma’ya ithafen bir konuşma gerçekleştirdi.

Program Yasemin Arslan hanımefendinin yapmış olduğu duaya herkesin amin demesi ile son buldu. Platform bu etkinliğin 20 Ağustos 2013 Salı akşamı da yapılacağını bildirdi.

7-005.jpg

5-003.jpg

img_3484.jpg

img_3470.jpg

img_3488.jpg

img_3503.jpg

img_3516.jpg

img_3521.jpg

img_3522.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler