Islah Mücadelesinde Yeni Bir Halka: Hasköy Özgür-Der

Islah Mücadelesinde Yeni Bir Halka: Hasköy Özgür-Der

Muş'un Hasköy ilçesinde Özgür-Der Temsilciliği'nin açılışı yapıldı.

Muş ilinde faaliyet gösterecek olan Hasköy Özgür-Der Temsilciliğinin açılış programı Uğur Erol tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve meali ile başladı. Ardından, Hasköy Özgür-Der temsilcisi Çelebi Kartal açılış konuşmasını yaptı. Kartal, özetle kurulduğu günden bugüne yaşanan haksızlıklara, yasakçı zihniyete karşı takılmış olduğu tavır ile dik duran, tevhidi değerlere bağlılığı ve zulüm karşısında susmamaya dair ilkelerin tanıklığını yapan ve aynı zamanda bunun örgütlü mücadele örneğini oluşturan Özgür-Derin Hasköy Temsilciliğini faaliyete sokmaktan onur duyduğunu ifade etti.

Kartal'dan sonra söz alan Batman Özgür-Der'den Şefik Sevim, "İslami değerlerimizi ve İslam'ın bizlere kazandırdığı üstün ahlâkı ancak salih bir çevre oluşturarak muhafaza edebiliriz. Çünkü cemaat bir yandan kişiyi haramlara karşı muhafaza ederken bir yandan da kişiyi dinini yaşama ve sorumluluklarını yerine getirme konusunda ayakta tutar." dedi. Sevim sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu bir gerçektir ki, örgütlenmiş bir topluluk daima örgütlenmemiş topluma hükmeder. Cemaatleşmeyen kimseler, yeryüzünde günümüzde görüldüğü üzere, fitne ve fesadın yeryüzüne yayılmasına seyirci kalmaktadırlar ki bundan sorumludurlar. 'Cemaat içinde fert' kavramı, cemaat bireylerinin müstakil kimliklerine vurgu yaparken, 'Allah'tan başka hiçbir şeye boyun eğmeme ve Onun yarattıklarının hiçbirine tahakküm etmeme' ölçüsü cemaat-birey ilişkisini de düzenleyen esaslardan biri olarak öne çıkar. Zaten cemaatler, birlikteliğin ya da o bünye içinde merkezî bir otoritenin cemaat mensuplarına veya bireylerin birbirlerine tahakküm etmesi için değil, hayatını Allah rızasını kazanma hedefine vakfetmiş insanların bu gaye için ihlâsla ve bazı hizmetlerde bir araya gelerek pozitif enerjilerini birleştirdikleri manevî oluşumlar olduklarını belirtti."

Sevim'in ardından kısa bir konuşma yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, İslami şahsiyetin temel sorumluluklarını değindi. Kaya, asıl amacın yeni bir tabela asmak değil mücadeleye katkı sağlamak, müminlerle birlikteliğimizi ortak zeminlerimizi çoğaltarak anlamlı ve verimli kılmak olduğunun altını çizdi. Ardından Türkiye'de bir asırdır yaşanan değişikliklere değinen Kaya, Müslümanlar olarak tebliğ ve davet çalışmalarını öncelememiz gerektiğini belirtti. Son olarak Kaya, Ümmet olma bilincini yeniden benliğimizde var etme, aidiyetimizde güçlendirme yoluna gitmemiz gerektiğini, bunun içinde kardeşlik bilinciyle benliğimizi şekillendirmemiz gerektiğini vurguladı.

Civar il ve ilçelerden Özgür-Der şubeleri ve temsilciliklerden ve İlim Yayma ve Bilge-Der Muş şubelerinden gelen misafirlerin de katıldığı açılış programı, cemaatle ikindi namazı kılınmasının ve ilçedeki kahvehanede yapılan köz çayı ikramının ardından sona erdi.

_dsc1355.jpg_dsc1369.jpg_dsc1385.jpg_dsc1416.jpg_dsc1441.jpg_dsc1451.jpg_dsc1477.jpg_dsc1484.jpg_dsc1506.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler