Batman'da Özgür-Der Hürriyet Temsilciliği Açıldı

Batman'da Özgür-Der Hürriyet Temsilciliği Açıldı

Özgür-Der’in Batman’daki örgütlenmesi açılan Hürriyet Temsilciliği ile faaliyet alanını genişletti.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Batman Şubesine ek olarak Hürriyet Mahallesinde temsilcilik açtı.

Açılışa bazı STK temsilcileri ile çok sayıda gönüllü katıldı.

Özgür-Der Hürriyet Temsilciliği 30 Ekim Pazar günü saat 13:00 düzenlenen programla açıldı. Programa Muhammed RÜZGAR’ın okuduğu Kuranı Kerim ile Muhammed POLAT’ın okuduğu mealle başlandı.

Hürriyet Temsilcisi Latif RÜZGAR’ın yaptığı selamlama konuşmasından sonra Temsilciliği açmalarındaki gayeden söz etti. Hayatın boşluk kabul etmediğini, Müslümanların hayatın her alanında var olmaları gerektiğini ve bu amaçla tüm olanaklarını kullanarak süreklilik arz eden bir mücadele içinde olmaları gerektiğinden söz etti.

Daha sonra söz alan Şefik SEVİM, toplumsal yozlaşma karşısında Müslümanların takınması gereken tavırdan söz etti. Deki: “Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi olan Allah içindir.” Ayetini hatırlattıktan sonra Müslümanım diyen herkesin üzerine düşen sorumlulukları yapması gerektiğini, modern ve seküler düşüncenin toplum ve hayatımız üzerinde yaratmaya çalıştığı kirliliğe alan bırakmamız gerektiğinden söz etti. Temsilciliğin hayırlara vesile olması temennileriyle konuşmasına son verdi.

Program Abdullah GÜNDÜZ Hocanın ettiği duadan sonra davetlilere yapılan ikramla son buldu.

M. Şirin ORUÇ / Haksöz Haber

batman-hurriyet-20111030-5.jpg

batman-hurriyet-20111030-1.jpg

batman-hurriyet-20111030-2.jpg

batman-hurriyet-20111030-3.jpg 

Önceki ve Sonraki Haberler