Sivas Özgür-Der’de Şehadet Konuşuldu

Sivas Özgür-Der’de Şehadet Konuşuldu

Sivas Özgür-Der bu hafta Tufan Caymaz'ın sunumuyla "Rabbim Allah'tır diyerek Şehadete Yürüyenler" konusunu ele aldı.

Sunumun özeti:

Mü'min 28.Ayet:

Firavun ailesinden olup da, inandığını gizleyen bir adam dedi ki: "Rabb´im Allah´tır diyen bir adamı mı öldüreceksiniz? Oysa size Rabbinizden belgeler gelmiştir. Eğer yalancı ise yalanı kendinedir; eğer doğru sözlü ise, sizi tehdit ettiklerinin bir kısmı başınıza gelebilir. Şüphesiz Allah aşırı giden, yalancı kimseyi doğru yola iletmez."

 Kardeşler, Firavunların dersi gerçeği ve doğruyu görmek değildir.

Bu dava Hz.Adem'den başlayan bir davadır. Kıyamete kadar devam edecektir. Rabbimiz Allah'tır dedikleri için şehid edildiler. En büyük suçları neydi? Aziz ve hamid olan Allah'a iman ettikleri için öldürüldüler.

Zalimler zulümlerini gösteriyor. Hak dava uğrundaki muvahhidler Rabbimizin davasını sahiplendiler.

Kardeşler, Sisi zalimi ne diyordu? Biz bu idamları adalet için yapıyoruz. Tarih boyunca hep böyle olmuştur.Tağutlar ve zalimler bunu hak diye dünyaya deklare etmişlerdir ama Allah bize onların bukağılarla cehenneme sürüleceklerini bildiriyor.

Şubat ayı şehitler ayı kardeşler. Ümmet coğrafyamızda birçok önder ve dava adamı bu ayda rablerine yürüdüler. İşte Mısır'da 9 tane müslüman idam edildi bu ayda.Lakin biz bir şey yapamadık. Elbette şehadet mertebesi bizim için yücedir.

Değerli dostlar, 2012 yılından beri Suriye Cihadı, Mısır'daki mücadele, Bangledeş, Afganistan,  Filistin, Doğu Türkistan ve ümmet coğrafyamızın hemen hemen her tarafında zulüm, işkence ve ölümler kol gezmekte. Çok üzücü bir şey olmakla birlikte aslında büyük bir kazanım elde ettik.Çünkü Rabbimiz için canlarını feda ettiler.

Şehid edilen 9 kardeşimizden birinin annesi oğlunun na'şını görünce feryat, figan etmiyor.Allah'a hamd ediyor. İsyan yok. Kızı, oğlu, çoluk çocuğu hak dava için sabrediyorlar.

Hiçbirinde zerre miktar pişmanlık yok. Sadece Rabbimiz Allah dedikleri için öldürüldüler.

Kur'an'ı birebir yaşayarak asıl vahyin amacını ortaya koydular.

Kardeşler son olarak şunu belirteyim bizlere bugün sunulan sinsi şeyler bizi vahiyden ve ümmetten uzaklaştırıyor. Bilakis modernist Batıcı kafayla Kur'an üzerine konuşanlara dikkat etmeliyiz. Çünkü Kur'anı anlamak ve yaşamak değil de sırf tartışmak için bunu yapıyorlar. Bu yetmezmiş gibi bunlardan birkaçı utanmadan kalkıp Mursi'yi ve İhvanı eleştiriyorlar.

 Bunlara söylenecek laf bulamıyorum gerçekten. İnsafsızlık yapmayın da susun bari. Kur'an üzerine yalan yanlış konuştuğunuz yetmezmiş gibi bir de küçük düşürücü ithamlarda bulunuyorlar.

Ihvan, Mursi ve arkadaşları her  şeylerini bugün İslama adamış yigitlerdir. Buradan selam olsun o erlere. Rabbim şahitliklerini ve şehadetlerini kabul etsin.

Bize düşen ise bu davayı desteklemek ve bu uğurda yiğit erler yetiştirmektir.

Rabbim bu yolda şahitliğimizi ortaya koymayı nasip etsin inşallah!

Önceki ve Sonraki Haberler