Beykoz'da Mısır Direnişi Konuşuldu

Beykoz'da Mısır Direnişi Konuşuldu

Özgür-Der Beykoz şubesi, Mısır'daki gelişmelere değinilen bir programla bir araya geldi.

Beykoz dernek binasında yapılan iftarın ardından, konu ile ilgili bilgilerini paylaşmak üzere davet edilen Hamza Türkmen söz aldı.

Türkmen, Mısır'daki gelişmelerin tarihsel şahitlik açısından çok önemli ve anlamlı olduğunu, bu direnişin kitlesel, ilkesel ve disiplinsel olarak örnek olduğunu ifade etti. Kalabalıkların yaz sıcağına ve Ramazan yoğunluğuna rağmen yılmadıklarına, kendilerine uygulanan, gözdağlarına, yaralama ve hatta öldürme olaylarına karşı bile mukavemetle ayakta durduklarına dikkat çekti. Mısır'daki bu direnişin arkasında, Hasan el Benna'ların, Seyyid Kutup'ların ve bir bütün olarak İhvan Hareketi'nin yıllardır, on yıllardır sürdürdükleri mücadelenin, biriktirdikleri birikimlerin ve kazanılan tecrübelerin olduğuna değinildi. Mısır'lı Müslümanların bugünkü onurlu duruşlarının köksüz olmadığından hareketle, onlara uygulanan haksızlıkların, hukuksuzlukların da o oranda başarısızlığa mahkum olduğu dile getirildi. Yine, Müslümanlar söz konusu olunca, Türkiye'de Gezi olayları dahilinde ve Suriye'de ortaya çıkan katliamlarda da görüldüğü üzere; emperyal güçlerin ve küresel aktörlerin körlüklerine, oyalamalarına ve hatta bizzat zulme destek çıkmalarına işaret edildi. Ayrıca Türkmen, demokrasi, sandık, seçim gibi konular çerçevesinde ortaya çıkan tartışmalara da değinerek; "asıl" ile "usul" arasındaki farklara ve ilişkilere temas etti. Derinliksiz, çabasız, ezberciliğe dayalı, vakıayı ve dünyayı okuyamama rahatsızlığının, kolaya kaçan ufuksuzluğun, Kitab-ı Mübiyn'e ve örneğimiz Rasul aleyhisselama karşı da haksızlık ettiğinin altını çizdi. Sandıkta ve seçimlerde kazananların, sokaklarda, meydanlarda da aynı kararlılıkla durmalarının en güzel örneklerinden olarak, karşımıza çıkan, Adeviyye'nin çocuklarının er ya da geç kazanacaklarının, mağlup olsalar bile kazanacaklarının, biz "iki dünya" tasavvurlu mü'minlerin iyi bilmeleri gereken bir hakikat olduğu belirtildi.

Hamza Türkmen, kendisine sorulan sorulara da cevap verdikten sonra program, Fevzi Zülaloğlu'nun yaptığı etkili ve güzel dua ile sona erdi. Ardından, Özgür-Der Çorum Şube başkanı Bülent Gökgöz'ün de bulunduğu toplulukla birlikte, çay ve muhabbet molasına doğru yüründü.

dsc_0279.jpg

dsc_0308.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler