Beykoz'da Suriye ve Mısır Gecesi Yapıldı

Beykoz'da Suriye ve Mısır Gecesi Yapıldı

Özgür-Der Beykoz Şubesi'nin düzenlemiş olduğu "Kardeş Mısır ve Suriye Halklarıyla Dayanışma Gecesi"ne ilgi büyüktü.

Özgür-Der Beykoz Şubesi’nin Beykoz Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlediği ‘Kardeş Mısır ve Suriye Halkıyla Dayanışma Gecesi’ Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez ve Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın konuşmaları ve Gazeteci-Yazar Kenan Alpay’ın sunumuyla Beykoz Çayırı’nda gerçekleştirildi. Gecede Suriye ve Mısır direnişini konu alan ezgileriyle Grup Yürüyüş de sahne aldı.

Tayfun Kurt Hoca’nın Kur’an tilaveti ve mealiyle başlayan programda giriş konuşmasını gecenin sunuculuğunu da üstlenen Kenan Alpay yaptı. Alpay giriş konuşmasında yaşanan bu zor günleri Allah’tan gelecek bir zaferin ayeti olarak algılamamız gerektiğini ve zalimlerin azabını bu dünyada görmemiz için mücadele etmemiz gerektiğini söyleyerek sözü selamlama konuşmasını yapmak üzere Özgür-Der Beykoz Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Çakır, Milletvekili Metin Külünk ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e bıraktı.

"Küresel Kumpasa Karşı Küresel Direniş"

Selamlama konuşmalarından sonra ilk olarak sözü alan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise konuşmasına büyük güçlerin Müslümanların katledilişi karşısında ses çıkarmadan izleyişlerine dikkat çekerek Müslümanların onların bu ikiyüzlülüklerini teşhir etmek için ses çıkarması gerektiğini belirttikten sonra söz konusu bu güçlerden Müslümanlara dost olmayacağını hatırlattı. Kaya, bizlerin kendimiz için meydanlarda olması gerektiğini ve Rabbimizin bize yüklediği sorumluluk için ses çıkarmamızın, yardım faaliyetlerinde bulunmamızın elzem olduğunu vurguladı. Mısır’da yapılmak istenen darbenin altyapısını oluşturan 30 Haziran gösterilerinin güya diktayı eleştirmek için yapıldığına ancak bu kitlenin daha sonra yapılan darbeyi kutladığına dikkat çeken Kaya, bu kanlı darbeye zemin hazırlayan herkesin bu suçlara ortak olduğunu belirtti ve terörist kavramının darbecilerin ve emperyalistlerin suçlarını örtmek için nasıl kullanıldığını örnekleriyle ifade ederek bu tarz propagandalara ve yanıltmacalara prim verilmemesi gerektiğini vurguladı. Küresel kumpasa karşı küresel direniş vurgusu yaparak konuşmasını sonlandıran Rıdvan Kaya’dan sonra sözü İHH Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez aldı.

"Onursuz yaşayacağımıza şehit oluruz!"

Sönmez konuşmasında bu cumanın Mısır’da Şehitler Cuması olarak kutlandığını ve Mısırlı kardeşlerimizin bu Cuma meydanlara sadece şehitler için ağlamak adına değil ve sadece Cuma namazını kılmak adına değil, onurlu direnişlerini sürdürmek adına meydanlara indiklerini ifade ederek Adeviyye meydanında görüştükleri kadınların ‘Onursuz yaşayacağımıza şehit oluruz!’ cümlesinde ifadesini bulan kararlılığına dikkat çekti. Son olarak konuşmasında Mısır’daki son duruma dair bilanço veren Sönmez, Mübarek döneminden kalan işkencelerin darbecilerle beraber devam ettiğini ve Mısır’da yaşanan hak ihlallerine karşı uyanık olmamız gerektiğini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

"Ulustan Ümmete Geçiş Süreci Başladı"

Son olarak sahneye çıkan Abdurrahman Dilipak ise coşkulu konuşmasına bizlerin Suriye ve Mısır’ın Müslüman oldukları için yanlarında olmadığımızı, mazlum oldukları için yanlarında olduğumuzu ve mazlum olan herkesin yanlarında olmamız gerektiği vurgusuyla başladı. Mısırlı ve Suriyeli kardeşlerimizin direnişlerinin ümmet içinde vahdete vesile olduğunu ifade eden Dilipak, artık ulustan ümmete geçiş sürecinin başladığını ve safların bu anlamda sıklaştığını ifade ederek Türkiyeli Müslümanların sadece Suriye ve Mısır’ı değil, kendi çocuklarının geleceklerini de savunduklarını belirtti. Konuşması boyunca emperyalistler tarafından çizilen sınırların anlamsızlığına vurgu yapan Dilipak, Müslümanların tek bir millet olduğunu ve İslam coğrafyasındaki her türlü zulme karşı hep beraber mücadele etmemiz gerektiğini ifade etti. Konuşmasının son bölümünde İran’ın ve Suudi Arabistan’ın Suriye ve Mısır konularındaki politikalarını eleştiren Dilipak, küresel güçlerin Müslüman halkların uyanışı karşısında takındıkları ahlaksız ve zalim tavra dikkat çekti ve sözlerini son olayların Müslümanlar için bir silkinmeye vesile olması gerektiğini ve daha fazla okuyup örgütlenmemiz gerektiğine değinerek sonlandırdı.

"Grup Yürüyüş Programa Destek Verdi"

Gecenin finalinde sahneye çıkan Grup Yürüyüş Suriye ve Mısır direnişine ithaf edilen ezgi ve marşlarıyla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı ve yoğun ve coşkulu bir kalabalık tarafından izlenen konsere dinleyiciler sloganlar ve tekbirlerle eşlik etti ve program direniş vurgusuyla sonlandı.

Haksöz-Haber

bekoz_misir_gecesi-(3).jpg

bekoz_misir_gecesi.jpg

bekoz_misir_gecesi-(2).jpg

bekoz_misir_gecesi-(4).jpg

1-011.jpg

2-010.jpg

bekoz_misir_gecesi-(6).jpg

bekoz_misir_gecesi-(8).jpg

bekoz_misir_gecesi-(10).jpg

bekoz_misir_gecesi-(9).jpg

bekoz_misir_gecesi-(5).jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler