İzmir Özgür-Der'li Gençler Tatili Birarada Geçirdi

İzmir Özgür-Der'li Gençler Tatili Birarada Geçirdi

İzmir Özgür-Der gençlik kulübü yarıyıl tatilini değerlendirmek üzere bir araya geldi.

İzmir Özgür-Der gençlik kulübü yarıyıl tatilini değerlendirmek üzere bir araya geldi. 3 gün süren kampta modern dünyada Müslüman genç olma kaygısına dair sohbetler gerçekleştirildi. Liseli öğrencilerin bulundukları yerlerde çevrelerine karşı sorumluluklarının ve karşılaştıkları zorlukların tespitleri yapıldı, öğrenciler kendi yaşamlarından da örnekler vererek tecrübelerini paylaştılar. Allah'a karşı sorumluluklarının bilinciyle modern dünyanın dayatmalarına direnmenin imkanlarından bahsettiler.

Kampın verimli yönlerinden biri de gençlerin, hayata dokunan sözlerinin bir gereği olarak gündem takip etmelerinin önemini kavramalarıydı. Her gün belirlenmiş köşe yazarlarını okuyup diğer arkadaşlarına sunumunu yaptılar. Bu, öğrencilerin gündeme ilgisini artırmakla kalmadı, eleştirel okuma becerilerini de artırdı.

Tefsir derslerinde Kuran ve hayat üzerine konuşma imkanı bulan gençler, ayetlerin insanı ve yaşamı ihya ve inşa eden tarafları üzerinde durdular. Kendilerini ziyarete gelen ablalarının tecrübelerini dinlediler. Oynanan oyunlar ve izlenen filmlerle birarada olmaktan keyif aldılar ve kardeşliklerini pekiştirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler