Mısır Cunta Yargısı Kocaeli’de Protesto Edildi

Mısır Cunta Yargısı Kocaeli’de Protesto Edildi

Mısır’da cunta yargısının Muhammed Mursi, Muhammed Bedii ve Yusuf El Karadavi için verdiği idam cezasına bir tepki de Kocaeli’de gerçekleşti.

Özgür-Der ve Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu'nun çağrısıyla 17 Mayıs Pazar günü saat 16:00'da İzmit Kitap Fuarında bir araya gelen İzmitliler, burada Sisi yargısının yeni idam kararlarını protesto ettiler.

Mısır flamaları ve Rabia işaretli dövizlerin taşındığı eylemi Özgür-Der Kocaeli Temsilcisi Haşim Ay yönetti.

Günün anlam ve önemine binaen değinilerde bulunan Haşim Ay,  topluluğa dönük bir konuşma yapmak üzere Ensar Vakfı Kocaeli Şubesi ve Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu dönem sözcüsü Musa Taşçı'ya söz verdi.

Musa Taşçı'nın konuşmasını müteakip Kocaeli İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Mesut Barış'ın yaptırdığı dua ile eylem son buldu.

kocaeli-20150517-01.jpg

kocaeli-20150517-02.jpg

kocaeli-20150517-03.jpg

Eylemde Ensar Vakfı Kocaeli Şubesi Başkanı ve Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu dönem sözcüsü Musa Taşçı'nın yaptığı konuşmanın tam metni:

Değerli Kocaeli halkı ve kıymetli basın mensupları;

Sisi Cuntası Mursi, Bedii, Karadavi için idam kararı verdi!

Darbecileri Lanetliyoruz!

Mısır'da zulüm dorukta! Darbeciler, 'Hamas'a istihbarat sağlamak' ve 'hapishaneden firar etmek' gibi uyduruk suçlamalarla seçilmiş cumhurbaşkanı sayın Muhammed Mursi ve İhvan'ın 17 yöneticisine daha idam cezası verdi. İdam cezası verilenler arasında İhvan-ı Müslimin hareketinin lideri Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Âlimleri Birliği Başkanı Yusuf Karadavi de bulunuyor.

Gözü dönmüş darbecilerin idam cezası verdiği kişiler arasında hayatını kaybeden kişiler dahi var. Bunlar arasında geçen yıl İsrail'in Gazze Saldırılarında şehid düşen İzzettin Kassam Tugayları Komutanı Raid Attar da bulunuyor. Sözde mahkeme ayrıca İsrail'de tutuklu bulunan Hasan Selame adındaki İhvan üyesine de idam cezası verdi.

Darbecilerin hukuksuzlukta hiçbir sınır tanımadığını gösteren bu zalimane kararlar hakkında sessiz kalmayı zül kabul ediyor ve zulmü lanetliyoruz. Sisi zorbalığını protesto  ediyor, en kısa zamanda bu zalimce kararından vazgeçmeye davet ediyoruz.

Saygıdeğer basın mensupları; Türkiye'de 17 ve 25 Aralık darbeye teşebbüsten tutuklanan malum yapıya mensup ''Darbeci'' savcının birisi milli irade ile yani oyumuzla iktidar yaptığımız seçilmiş sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na ''sonunuz Adnan Menderes gibi olacak" diye tıpkı ''Sisi'' gibi yapamadıklarından dolayı tehditler savurmaktadır.

Değerli Kocaelili kardeşlerimiz; Türkiye'de darbeci bazı basın, gazetede ''Mısır'da % 52 oy alan Mursi idama mahkum oldu'' diye manşet atıp kimi tehdit ediyor?

Ey darbeci gazete ve savcı, hakimler! Kendinize gelin, kimi tehdit ediyorsunuz? Türkiye artık o eski Türkiye değil; oy verdiği kişiyi sahiplendiği kendini, dinini ve milleti için dün Çanakkale'de nasıl omuz omuza can vermişler ise bugün de canını verecek yüz binlerce vatan evlatları vardır. Hevesiniz  kursağınızda kalacaktır! Allah'ın izniyle darbelere dur diyecek binlerce Mursi, Seyyid Kutup, Hasan El-Benna, Abdulkadir Udeh Ve Tayyip Erdoğanlar vardır.

 Firavun tüm bebekleri kesti ama Allah Musa'yı gönderdi. Şimdi ise Mursi'yi gönderdi. Bizde Musa'lar, Mursi'ler çoktur.

"BİR NAR AĞACI VAR

BİR DE DARAĞACI.

NAMERDE NAR DÜŞÜRDÜLER

MERDE DARAĞACI."

 FOTOĞRAF: KEMAL YAPA

Önceki ve Sonraki Haberler