K.Çekmece'de "Suriye'de ve Irak'ta Neler Oluyor?" Semineri

K.Çekmece'de "Suriye'de ve Irak'ta Neler Oluyor?" Semineri

Küçükçekmece Özgür-Der'in düzenlemiş olduğu "Suriye'de ve Irak'ta Neler Oluyor?" konulu seminer, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya'nın sunumuyla gerçekleşti.

Rıdvan Kaya, sadece Irak ve Suriye'de değil, tüm Ümmet coğrafyasının yangın yeri olduğu bir durumla karşı karşıyayız. 3 senedir Suriye'de, 12 yıldır Irak'ta yaşanan Maliki katliamları ve zulmünü konuşmayan Dünya, Suriye'de Kobani, Irak'ta Musul'a odaklanarak İşid üzerinden bir algı oluşturmaya çalışıyor. 200 yıldır İslam coğrafyasını sömürüp, Müslümanları katledenler oluşturdukları bu algı üzerinden kendilerini kurtarıcı gibi pazarlıyorlar. Buna benzer bir algıyı Mısır'da yaşadık." Mursi diktatör" diye kıyamet koparanların, bugün Mısır'ın Sisi yönetiminde bir zindana dönüşü karşısında sessiz kalıyor. Türkiye'de yaşadığımız Gezi sürecide bundan farksızdır. Suriye'de ve Irak'ta Beşşar vahşetini görmeyenler, Müslümanları birkaç tasvip etmediğimiz video üzerinden vicdan testine tabi tutmaya çalışıyor. Bu yüzden sorularımızı doğru sormak zorundayız. Çünkü yanlış sorular yanlış cevaplar getirir.

Kaya, zafer  de yenilgi de Rabbimizin takdiridir. Fakat Suriye direnişi için bazı kimseler "Hani Beşşar Esad kısa bir zamanda devrilecekti ?" diye sormaktadır. Bu sonuç odaklı bir bakış açısıdır. Oysa 30 yılı aşkın bir süredir baskı ve zulümle yönetilen bir halkın ayağa kalkarak, zincirlerini kırmasının bile bir zafer olduğunu dile getirdi.  Kardeşlerimizin mücadelelerini yok sayarak, bu kadar fazla kişinin ölmesinden dolayı zillete boyun eğmesi nasihatlerini verenlere Rabbimiz Al-i İmran suresinin 156. ayetinde şöyle buyurmaktadır: "Ey iman edenler! Sizler sefere veya savaşa çıkan kardeşleri için "yanımızda kalsalardı ölmez ve  öldürülmezlerdi diyen kafirler gibi olmayın! Allah bunu onların kalplerine bir hasret olarak koydu. Allah yaşatır ve öldürür. Allah yaptıklarımızı görmektedir." dedi.

Kaya, son olarak Irak'ta 12 yıldır yaşanan zulümler karşısında başlayan isyanların, Maliki'nin mezhepçi politikalarının karşısında bir Sünni hareketi olarak ortaya çıkmış ve bölgede örgütlü bir yapı olan İşid bu hareketin lokomotifi olmuştur. İşid'in Musul'u ele geçirmesiyle birlikte Musul'un işgali diye bir algı oluşturulmaya çalışıyor. Oysa Musul'daki Sünni Araplar Irak yönetiminin Musul'dan çekilmesini sevinç gösterileriyle kutlamıştır, diyerek sözlerine son verdi. Program katılımcıların sorularına verilen cevaplarla son buldu.

Haber: Kürşat OKUR

Önceki ve Sonraki Haberler